Over e-books

  • Keuze uit duizenden e-books

  • 24/7 e-books lenen en lezen

  • Voor e-reader, tablet of smartphone

Zo leen je e-books

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je elke 3 weken tot wel 10 e-books tegelijk lenen. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt ook nooit te laat zijn met het inleveren van geleende e-books, want ‘terugbrengen’ gaat automatisch. Heb je je e-book nog niet uit? Geen probleem: je kunt ‘m onbeperkt verlengen. Lezen kan op elk apparaat; je hoeft dus niet per se een e-reader te hebben. Het kan ook op je smartphone of tablet.  

Meer vragen over e-books?

Ben je al lid van een bieb?

Heb je al een lidmaatschap bij een lokale Bibliotheek? Dan kun je met je biebpas e-books lenen. Je moet je alleen nog even aanmelden voor een webaccount.

Aanmelden webaccount

Bekijk de gehele collectie

Hoe vullen wij onze digitale boekenkast?

Hoewel je op Bibliotheek.nl duizenden e-books vindt; hebben we niet álle e-books die in Nederland te krijgen zijn. Bovendien kunnen e-books die we eerder wél hadden nu niet meer beschikbaar zijn. Hoe zit dat? Dat komt doordat er op e-books geen leenrecht van toepassing is en het daarmee niet vanzelfsprekend is dat we een e-book mogen uitlenen. Of dat een e-book beschikbaar is voor de e-reader. Daarvoor moeten de bibliotheken eerst afspraken maken met uitgevers en schrijvers. De e-bookcollectie van de bibliotheek zal wel voortdurend worden aangevuld. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen!

Meer vragen over e-books?

Hoe kan ik e-books downloaden? Is mijn e-reader wel geschikt? Hoe maak ik een webaccount aan?

Vind je antwoord

Toegang tot onze e-books

Met je biebpas kun je een webaccount aanmaken en e-books lenen. Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap.

Kies je lidmaatschap