De Bibliotheek/HEMA academie: cursussen voor bibliotheekleden

Online cursussen volgen met je bibliotheekpas... Het kan vanaf nu! Bibliotheekleden krijgen gratis toegang tot een van de drie speciaal samengestelde pakketten met cursussen.

Word een super voorlezer met de nieuwe Voorleescursus!

Bibliotheekleden kunnen vanaf 17 november een leuke en leerzame nieuwe online cursus volgen: de Voorleescursus. Deze cursus is onderdeel van CPNB-campagne Vaders Voor Lezen en is ontwikkeld door de CPNB samen met Ruben Nicolai. Log direct in als je al een account hebt, of registreer en activeer een pakket. De Voorleescursus wordt toegevoegd aan alle pakketten.

Hoe werkt het?

Stap 1: Maak een keuze uit de drie pakketten (ICT, Sociale vaardigheden/social media of Vrije tijd). LET OP: met je lidmaatschap kun je één pakket activeren en het gekozen pakket kun je niet meer wijzigen.

Stap 2: Klik op inloggen om je pakket te activeren. Klik op registreren. Volg het inlogproces met je bibliotheekpas en wachtwoord, dan kom je automatisch bij het registratiescherm van de Bibliotheek/HEMA academie.

Stap 3: Aan de slag. Na activering kun je je cursussen een jaar lang volgen. De cursussen uit de pakketten worden in de loop van het jaar nog ververst met nieuw aanbod. Je kunt je pakket activeren tot 12 december 2015.

Als je al lid bent van de Bibliotheek kun je direct inloggen en een pakket activeren. Ben je nog geen bibliotheeklid, zoek dan de Bibliotheek bij jou in de buurt om lid te worden.

Cursuspakket ICT

Gelikte presentaties leren maken, de ins en outs leren kennen van het meest gebruikte rekenprogramma ter wereld of aan de slag met de iPad: in dit pakket zitten de cursussen Excel 2007, de basis, iPad, de basis en Nieuw in PowerPoint 2013.

Cursuspakket sociale vaardigheden/social media

Alles in ons leven draait tegenwoordig om communicatie: social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, en goede sociale vaardigheden zijn van cruciaal belang voor succesvol functioneren thuis en op het werk. In dit pakket vind je cursussen die op deze terreinen diverse handvatten bieden: Instagram, Timemanagement en Omgaan met pesten en seksuele intimidatie.

Cursuspakket Vrije tijd

Lekker creatief aan de slag en ondertussen serieus werk maken van je interesses... In het pakket Vrije tijd vind je de cursussen DJ, Wijn proeven en Digitale fotografie.