• Mediawijsheid

  Eind november vindt jaarlijks de Week van de Mediawijsheid plaats. Om kinderen mediawijs te maken is het nodig om er het hele jaar aandacht aan te besteden. De rol van media in onze samenleving groeit namelijk nog altijd. In dit dossier vind je leestips voor jeugd en jongeren en informatie voor de opvoed- en onderwijsprofessional. 

 • Kinderen en kunst

  Deelnemen aan kunst en cultuur is essentieel. Het biedt kinderen, jongeren en volwassenen blijvende kansen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Maar kunst kijken en beleven met kinderen is niet alleen belangrijk, het kan natuurlijk ook erg leuk zijn. 

 • Makersonderwijs

  In de samenleving komt steeds meer aandacht voor het maken, het zelf creëren. De opkomst van nieuwe technieken biedt allerlei spannende mogelijkheden. Hoe gebruik je deze technieken in de klas? Wat is de meerwaarde van zelf maken? In dit dossier vind je heel veel informatie over Makersonderwijs.

 • Morele opvoeding

  Opvoeders oefenen invloed uit op het morele denken van kinderen en jongeren. Kennis van de ontwikkelingsstadia is belangrijk. Het vormt de sleutel tot bewust moreel opvoeden. Maar wat is ‘de moraal’ in de mutliculturele samenleving? En hoe ver ga je als organisatie in het opvoeden?

 • Programmeren

  Moet programmeren als vak opgenomen worden in het curriculum van het onderwijs? Welke vaardigheden leren kinderen als ze leren programmeren? En hoe integreer je dit in de lespraktijk?

Lezen over Opvoeding en Onderwijs

Actueel

Er zijn op dit moment geen artikelen over dit onderwerp beschikbaar.

Oproep cocreatie: Onderwijsinnovatie

In de volgende etalage een dossier over onderwijsinnovatie. Heb jij tips (boeken, colleges, websites, mensen) die niet mogen ontbreken? Mail dan naar opvoedingenonderwijs@gmail.com!

Aangeboden door

Toptitel

Archief

Er hebben al meer dan 20 thema's in onze etalage gestaan! Nieuwsgierig? Kijk snel verder!

Uitgelicht bij dossier

Nieuw in de bibliotheek