Over e-books

  • Keuze uit duizenden e-books

  • 24/7 e-books lenen en lezen

  • Voor e-reader, tablet of smartphone

Zo leen je e-books

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je elke 3 weken tot wel 10 e-books tegelijk lenen. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt ook nooit te laat zijn met het inleveren van geleende e-books, want ‘terugbrengen’ gaat automatisch. Heb je je e-book nog niet uit? Geen probleem: je kunt ‘m onbeperkt verlengen. Lezen kan op elk apparaat; je hoeft dus niet per se een e-reader te hebben. Het kan ook op je smartphone of tablet.  

Meer vragen over e-books?

Ben je al lid van een bieb?

Heb je al een lidmaatschap bij een lokale Bibliotheek? Dan kun je met je biebpas e-books lenen. Je moet je alleen nog even aanmelden voor een webaccount.

Aanmelden webaccount

Een greep uit ons aanbod

Bekijk de gehele collectie

Hoe vullen wij onze digitale boekenkast?

Hoewel je op Bibliotheek.nl duizenden e-books vindt; hebben we niet álle e-books die in Nederland te krijgen zijn. Bovendien kunnen e-books die we eerder wél hadden nu niet meer beschikbaar zijn. Hoe zit dat? Dat komt doordat er op e-books geen leenrecht van toepassing is en het daarmee niet vanzelfsprekend is dat we een e-book mogen uitlenen. Of dat een e-book beschikbaar is voor de e-reader. Daarvoor moeten de bibliotheken eerst afspraken maken met uitgevers en schrijvers. De e-bookcollectie van de bibliotheek zal wel voortdurend worden aangevuld. Er valt dus steeds iets nieuws te ontdekken en te lezen!

Meer vragen over e-books?

Hoe kan ik e-books downloaden? Is mijn e-reader wel geschikt? Hoe maak ik een webaccount aan?

Vind je antwoord

Toegang tot onze e-books

Met je biebpas kun je een webaccount aanmaken en e-books lenen. Nog geen lid? Regel vandaag nog je lidmaatschap.

Kies je lidmaatschap