Apps om te (leren) lezen: reviews

Voor (leren) lezen zijn zoveel apps op de markt. Hoe weet je nu welke apps écht leuk en educatief verantwoord zijn voor je kind? Speciaal getrainde bibliotheekmedewerkers beoordelen apps rondom lezen voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Stimuleert de app het leesplezier en wat leert je kind ervan? Ook kijken zij of een app aantrekkelijk is en of je kind er makkelijk mee overweg kan.

Deze recensies van apps zijn bedoeld voor ouders en leerkrachten, die met de handige extra lessuggesties het maximale uit een app kunnen halen.

 

Resultaat 1 - 10 (van 74)

 • Gonnie en vriendjes

  Lezen | Basisschool groep 1-2, Voor-en vroegschoolse educatie, 0-6 jaar

  Van de boekjes van Olivier Dunrea is nu een zoekspel ontwikkeld. In deze app zie je Gonnie en al haar vriendjes terug in 7 verschillende soorten zoekspelletjes. Je kunt de dieren terugzoeken, dierengeluiden raden en ook het tellen van 1 tot 10 komt op een speelse wijze aan bod. Als je tikt op het goede plaatje dan spat dit in belletjes uiteen. De spelletjes lopen iets op in moeilijkheidsgraad en de beloning is telkens een ei dat in een animatie op een nest wordt gelegd. Bij drie eitjes is het nest...

  Betaald, Geschikt voor iPad

  Bekijk details van Gonnie en vriendjes

 • Noa's sterren

  Lezen | Basisschool groep 1-2, Voor-en vroegschoolse educatie, 2-6 jaar

  Deze app vertelt het verhaal over het elfje Ida, dat per ongeluk alle sterren uit de hemel laat vallen. Noa zoekt de sterren op en helpt Ida om ze weer aan de hemel te hangen. De app bevat veel interactieve elementen. Om verder te kunnen in het verhaal moet je soms eerst sterren verzamelen of ophangen. Er wordt duidelijk aangegeven welke handeling daarvoor nodig is. Naast het verhaal geeft de app enkele knutseltips, om zelf bijvoorbeeld knijpersterren of een nachtlampje te maken.

  Betaald, Geschikt voor iPad, iPhone, iPod Touch

  Bekijk details van Noa's sterren

 • Pip en Posy: leuke dingen

  Lezen | Voor-en vroegschoolse educatie, 2-4 jaar

  De app Pip en Posy borduurt voort op de gelijknamige peuterboekjes. De app bevat geen extra verhaal, maar louter interactieve spelletjes zoals zoek de verschillen, maak de puzzel, vind dezelfde plaatjes en kleur je eigen Pip en Posy in.

  Betaald, Geschikt voor iPad, iPhone, iPod Touch

  Bekijk details van Pip en Posy: leuke dingen

 • Hans en Grietje - epic tales

  Lezen | Basisschool groep 3-4, Basisschool groep 5-6, 6-9 jaar

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft. Begeleid door klassieke muziek zijn er meerdere opties om het sprookje te beleven: Engels/Nederlans, via een verteller, een tekst of door alleen de animaties te gebruiken.

  Betaald, Geschikt voor iPad, iPhone

  Bekijk details van Hans en Grietje - epic tales

 • Goud voor Aap

  Lezen | Basisschool groep 3-4, 6-8 jaar

  Het iBook Goud voor Aap is deel 4 van de serie Daar komt aap. De serie loopt op in moelijkheidgraad. Goud voor Aap is voor beginnende lezertjes op AVI-niveau M3. Het verhaal wordt door een logopediste ingesproken op het tempo dat hoort bij het AVI-niveau. Rechtboven het scherm zit een aan/uit knop voor de voorleesstem en een volumeknop. Je kunt kiezen of je zelf de bladzijdes omslaat of dat het automatisch gaat. De helderheid van het scherm is te regelen en het is mogelijk om een woord of paginanummer...

  Betaald, Geschikt voor iPad, iPhone, iPod Touch

  Bekijk details van Goud voor Aap

 • Annie & Bas

  Lezen | Basisschool groep 1-2, Voor-en vroegschoolse educatie, 2-6 jaar

  Omdat het zo hard waait raakt de jurk van Annie onder de plas van hond Bas. Als ze met haar omvangrijke jurk gaat wapperen om ‘m droog te krijgen vliegt ze onverhoeds de lucht in. De wind brengt haar langs schapen, koeien en een dolle stier die het op Bas, die haar vanaf de grond trouw volgt, voorzien heeft. Met behulp van een molenwiek weet Annie weer op de grond te belanden. Annie besluit met Bas op de bus te stappen om alsnog veilig thuis te komen.

  Betaald, Geschikt voor iPad

  Bekijk details van Annie & Bas

 • Niet op de knopjes drukken!

  Lezen | Basisschool groep 1-2, Voor-en vroegschoolse educatie, 2-6 jaar

  Harry de hamster is ondeugend en gaat tegen alle waarschuwingen van zijn vader in. Hij kan het niet laten om op knopjes te drukken. Op elke pagina kan de appgebruiker dit in werking zetten. Het recalcitrante gedrag van Harry zorgt er wel voor dat hij op het eind van het verhaal als een held beschouwd wordt want door een raket voortijdig te lanceren voorkomt hij dat er een bom ontploft op de grond. De app bevat tevens 4 spelletjes waaronder 'Zoek de verschillen' en een inkleurplaat uit het verhaal.

  Betaald, Geschikt voor iPad, iPhone

  Bekijk details van Niet op de knopjes drukken!

 • Kees Komma en de boekenbende

  Lezen | Basisschool groep 5-6, Basisschool groep 7-8, 8-12 jaar

  Kees Komma is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. De app bevat een spel waarbij je boeksnippers van Prof Apostrof moet terugvinden door wolkjes lek te prikken. Welke wolkjes je wél en welke je níet lek moet prikken, is afhankelijk van de opdracht die je van tevoren krijgt. Omdat er in die opdracht zowel geschreven als gesproken woorden ontbreken, is het belangrijk goed te lezen én te luisteren.

  Gratis, Geschikt voor Android, iPad, iPhone, iPod Touch

  Bekijk details van Kees Komma en de boekenbende

 • Ooggetuigen - Aarde

  Lezen | Basisschool groep 7-8, 11-12 jaar

  Dit iBook van de serie Ooggetuigen geeft uitgebreide informatie over de aarde. Allerlei natuurverschijnselen zoals bergen, oceanen, vulkanen, gesteenten etc. worden hier besproken. Je kunt verdeeld over de hoofdstukken 10 video's bekijken. Er is een inhoudsopgave die je de mogelijkheid geeft om onderaan de pagina's door alle pagina's te scrollen. Er is een woordenlijst die je aan kunt tikken en de mogelijkheid om notities te maken. Deze notities worden opgeslagen en vind je bij het betreffende hoofdstuk...

  Betaald, Geschikt voor iPad

  Bekijk details van Ooggetuigen - Aarde

 • VerhaaltjesApp

  Lezen | Basisschool groep 1-2, Basisschool groep 3-4, 4-8 jaar

  De VerhaaltjesApp bestaat uit bundels van acht korte, herkenbare verhaaltjes over de kleuters Emma en Milan. De eerste bundel 'verhaaltjes' is gratis. Daarna kun je nog meer bundels downloaden voor € 0,89. De app bevat verder de bundels: Emma en Milan: ' in huis', 'spelen buiten' en 'op stap'. Onlangs is 'in de herfst' toegevoegd. De verhaaltjes kunnen zelf gelezen worden maar er is ook een knop waarmee je de voorleesstem kunt aanzetten. Er worden steeds nieuwe verhaaltjes in bundels toegevoegd.

  Gratis, Geschikt voor Android, iPad

  Bekijk details van VerhaaltjesApp