Leren


Wil je weten wat de Bibliotheek je nog meer te bieden heeft? Wij zijn graag je gids, zodat jij je weg vindt naar betrouwbare informatie. Laat je verrassen en inspireren.

Online cursussen

Ontdek het aanbod

onlinebibliotheek.nl

Als lid van de Bibliotheek kun je elk jaar gratis twee online cursussen volgen. Als bonus krijg je iedere maand een korte cursus cadeau.

Digitale etalages

Laat je inspireren

digitaleetalages.nl

Van energie tot architectuur, van muziek tot geschiedenis. Onze digitale etalages zijn speciale themawebsites, bedoeld om jou te inspireren. Voor verdieping, verbreding en achtergronden.

Lezen, schrijven, rekenen en internetten

Ga naar oefenen.nl

oefenen.nl

Wil je oefenen met lezen, schrijven, rekenen en internetten? Op Oefenen.nl tref je handige trainingsprogramma's aan waarmee je zelf aan de slag kan.  

Oefenen met lezen via krant op computer

Naar de slimme nieuwslezer

nieuwslezer.bibliotheek.nl

Moeite met lezen en schrijven? De Slimme Nieuwslezer is een sprekende digitale krant. Zo word je snel beter in begrijpend lezen √©n blijf je op de hoogte van het nieuws.  

Boeken | Kranten | Tijdschriften

Naar Delpher

delpher.nl

Wil je grasduinen in oude Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins? Delpher bevat miljoenen gedigitaliseerde teksten. Om woord voor woord te doorzoeken.

Online erfgoedcollecties

Naar Geheugen van Nederland

geheugenvannederland.nl

In de beeldbank Geheugen van Nederland vind je schilderijen, tekeningen, foto's, beeldhouwwerken en affiches uit meer dan honderd Nederlandse musea, archieven en bibliotheken.

Leer verder in de Bibliotheek

Online woordenboek gebruiken? Leren voor je CBR theorie-examen? Of oefenen met lezen en schrijven? Op de computers die in de Bibliotheek staan, kan je een groot aantal digitale bronnen raadplegen.

Bekijk de mogelijkheden