Lezen


Wil je weten wat de Bibliotheek je nog meer te bieden heeft? Wij zijn graag je gids, zodat jij je weg vindt naar betrouwbare informatie. Laat je verrassen en inspireren.

Welk boek past bij jou?

Naar WelkBoek

WelkBoek op bibliotheek.nl

Heb je zin in een lekker leesboek? Maar heb je nog geen bepaalde titel in gedachten? Met WelkBoek kies je altijd een boek dat precies past bij waar jij zin in hebt.

Nederlandse literatuur

Naar Literatuurplein

literatuurplein.nl

Gek op literatuur? Op de website van Literatuurplein vind je alles wat met literatuur te maken heeft. Van literair nieuws tot evenementen. Literatuurplein informeert, inspireert en verdiept.

Bekijk nieuwe boeken op Literatuurplein

Eregalerij

Bekijk de eregalerij

Eregalerij op bibliotheek.nl

De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Simon Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografieën en originele teksten.  

Letterkunde & taalkunde

Naar DBNL

dbnl.org

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie. Van literaire teksten tot primaire bronnen.

Meer dan 15.000 e-books

Naar de online Bibliotheek

onlinebibliotheek.nl

Via de Bibliotheek kun je ook e-books lenen. Kies uit ruim 15.000 titels. Je leent ze bij de online Bibliotheek. Gewoon met je Bibliotheekpas.

Gratis e-books in de VakantieBieb

Over de VakantieBieb

E-books op je tablet of smarthpone

Stapel boeken mee op vakantie? Met de VakantieBieb app lees je in de zomermaanden gratis e-books! Er zijn 60 e-books voor het hele gezin. Romans, thrillers en jeugdboeken.

Moeite met lezen?

Naar Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere leesbeperking? Met Passend Lezen via de Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 45.000 gesproken boeken via streaming.

Luisterboeken via tablet of smartphone

Over de LuisterBieb

Liever verhalen luisteren dan lezen? Installeer de gratis LuisterBieb op je tablet of smartphone. Deze app bevat honderden luisterboeken.  

Op zoek naar kinder- en jeugdboeken?

Naar Leesplein

leesplein.nl

Dankzij de duizenden besprekingen van prentenboeken, kinderboeken en jeugdboeken op Leesplein, zie je direct waar een boek over gaat en voor welke leeftijd het geschikt is.

Lezen met baby's en peuters

Naar BoekStart

boekstart.nl

Voorlezen is leuk! Samen genieten van boeken is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Daarnaast verstevigt het jullie band. BoekStart stimuleert lezen met baby’s, dreumesen en peuters.

Lees verder in de Bibliotheek

Benieuwd naar interviews met schrijvers? Zin om een recensie te bekijken? Of wil je een digitale krant lezen? Op de computers die in de Bibliotheek staan, kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen.

Bekijk de mogelijkheden