• Werkvormen voor ZZP'ers

  In de laatste jaren is het aantal zzp’ers sterk toegenomen. Naar verwachting zijn er in 2017 zo’n 1.2 miljoen zzp’ers. Door deze groei ontstaan er steeds meer verschillende werkvormen op dit gebied. Zo zijn er flexwerkplekken, maar is ook het werken vanuit het buitenland steeds gemakkelijker geworden. Marieke en Peter van digitalnomads.nl weten hier alles van. In dit dossier lees je verder alles over sociaal ondernemen en over de verschillende werkvormen voor zzp’ers.

 • Onderhandelen met je opdrachtgever

  Goed onderhandelen is een kunst. Maar wel eentje om je goed in te bekwamen. Als zzp'er kun je er betere opdrachten en meer omzet mee creëren. In dit dossier vind je drie artikelen om je op weg te helpen. Ook reiken we een aantal boeken en inspirerende video's aan. Leen ze via je lokale bibliotheek!  

 • Instagram

  Instagram is een enorme populaire foto-app, waarvan de gebruikersaantallen nog steeds stijgen. Door de simpele en informele gebruikswijze is het een ideaal marketingkanaal voor de zzp'er. In dit dossier lees je tips, een interview met social media expert Corinne Keijzer en geven we boekentips. 

 • E-mail marketing

  Het inzetten van e-mail marketing blijkt een zeer goed werkend marketingtool te zijn. Door veel bedrijven is het nog steeds onderschat. Maar de consument leest toch dagelijks e-mail en zijn daardoor op een makkelijke en goedkope manier te bereiken. In dit dossier meer over het opstellen van een goede e-zine, een interview met Maaike van Steenis, een specialist op dit gebied en voorbeelden uit het bedrijfsleven.
   

 • Timemanagement

  Als zzp'er ben je eigen baas en bepaal je jouw eigen uren, werktijden en taken. Structuur is daarom extra belangrijk. Met timemanagement krijg je meer overzicht in jouw werkleven en werk je aandachtiger en efficiënter. Dit zorgt voor minder stress en meer rust in je hoofd. En hoe effectiver je werkt, hoe meer tijd je kunt besteden aan je privé-leven. Nieuwsgierig geworden? In dit dossier lees je meer over timemanagement. 

 • Mobiele websites en apps

  Mensen worden steeds 'mobieler' en websites worden steeds vaker via mobiele apparaten bekeken. Voor de zzp'er betekent dat meer kansen op online zichtbaarheid. Maar dat vraagt wel een aantal veranderingen. Je website moet 'meebewegen' op al die mobiele middelen en aantrekkelijk blijven voor de lezer. In dit dossier lees je hoe je dat doet. Verder lichten we een aantal effectieve apps uit, die het (werk)leven van een zzp'er versimpelen. In de komende week voegen we een interview toe met Jasper Verbunt van Internetbureau Red Kiwi. Hierin vertelt hij alles over mobiele website voor de zzp'er.  

 • Marketingtool: Online video

  Video is door de beeldcultuur in communicatie een steeds toegankelijkere marketingtool geworden. Bedrijven en zzp’ers kunnen een korte professionele video of een webinar makkelijk maken en gebruiken in hun werk. In dit dossier komt de groei van video aan bod, legt webinar-expert Marjolein Voskamp de videovorm uit en leer je de basis van het video maken.

 • Start je eigen webshop

  Er wordt steeds meer online geshopt. Goede reden voor veel ondernemers om een eigen webshop te beginnen. De kosten in vergelijking met een echte winkel zijn relatief laag en je kunt een grote groep klanten bereiken. Daar staat tegenover dat het starten van een webwinkel een goede voorbereiding en onderzoek vraagt. Ook ben je tijd kwijt bent met allerlei bijkomende aspecten als: logistiek, betalingen, veiligheid, keurmerken. Meer in het dossier..

 • Crisismanagement

  Elke zzp'er beland weleens in een crisis. Je komt financieel in de problemen, hebt schade aan je reputatie of komt in een conflict terecht. Crisismanagement kan dan de oplossing bieden. In dit dossier leer je meer over crisiscommunicatie, geven we handreikingen voor een crisismanagementplan en de belangrijkste bouwstenen daarvan. Wil je meer informatie? Ook selecteerden we aansluitende boeken, te leen bij je bibliotheek!

 • Serendipity

  Serendipiteit is meer dan dom geluk, het is een waardevolle troef op de arbeidsmarkt. In de laatste tien jaar is het aantal zzp’ers sterk toegenomen. Er ontstond een grote behoefte aan nieuwe werkplaatsen. Plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kennis kunnen delen, verspreiden en ontvangen. In dit dossier lees je alles over serendipiteit en hoe jij jouw bedrijf kan inrichten als een echte serendipity machine. 

 • Vrouwen en Ondernemen

  Eenderde van de ondernemers is vrouw. Veel vrouwen vinden de stap naar een eigen onderneming vaak erg groot. En daardoor blijft het vaak bij dromen. Tijd om de dames een hart onder de riem te steken en ze te empoweren om wel die stap te nemen. In dit dossier lees je verhalen van ondernemende dames die vertellen over hun bedrijf en je inspireren!

 • Digitale branding tools

  Als zzp'er is het belangrijk om te weten waar jij en je bedrijf voor staan. Wat zijn jouw kenmerken en jouw talenten? Wanneer je dat duidelijk hebt, kun je gaan bouwen aan presentaties die jouw visie op een creatieve manier tonen. In dit dossier lees je van alles over de digitale tools die je daarbij kunt gebruiken, zoals Prezi, infographics en Videoscribe. In een interview met Prezi-expert Hedwyg van Groenendaal legt ze uit hoe zzp'ers Prezi kunnen inzetten en geeft ze een aantal tips, zodat je direct aan de slag kunt gaan.

   

 • Zakelijk Sociaal Netwerken

  Sociale netwerken goed inzetten kan zakelijk veel opleveren. Zowel in financiën als in goodwill en netwerk. Zorg voor vertrouwen, zichtbaarheid en laat je van je menselijke kant zien. Met behulp van crowdsourcing kun je vraagstukken vanuit je bedrijf voorleggen aan je netwerk. In het interview met Ingeborg van Meggelen van Durf te vragen (#dtv) meer hierover. Delen is vermenigvuldigen is het motto! Ga er mee aan de slag en lees er meer over in het dossier.

 • Het nieuwe werken

  Het Nieuwe Werken is een interessant thema omdat het de maatschappij aanzienlijk verandert. Overal zie je dat het gemeenschapsgevoel terugkomt. Mensen wil kennis delen, ontmoeten, samenwerken, leren en meer verantwoordelijkheid. Maar ook een goede balans tussen werk en privé. In dit dossier lees je oa meer over sociale innovatie en de tools en tips van Het Nieuwe Werken en hebben we een reeks boeken voor je geselecteerd. 

 • Creatief denken

  Met het oog op de crisis van de afgelopen jaren en ‘alles moet anders’ wordt er tegenwoordig een groot beroep gedaan op het creatieve vermogen van professionals. Leuk! Maar hoe doe je dat? In dit dossier vind je meer informatie over hoe je je creatieve brein kunt stimuleren. Maar ook over verschillende vormen van brainstormen. Voor zzp’ers die veelal solo werken zijn mooie tools ontwikkeld voor brainstormen op afstand met andere collega’s. Welke dit zijn lees je oa in het dossier Creatief Denken!

 • Neuromarketing

  Neuromarketing is een relatief nieuwe wetenschap die is gebaseerd op hersenonderzoek. Met behulp van de uitkomsten worden producten (door)ontwikkeld en PR campagnes gemaakt.
  Neuro-onderzoek wordt al revolutionair genoemd en wetenschappers zeggen dat de nieuwe kennis veel kan gaan veranderen in ons leven. De een vindt het fantastisch, de ander reageert sceptisch. Kortom genoeg stof om een nieuw dossier mee te vullen.

 • Veilig werken op internet

  De rol van internet is enorm in omvang toegenomen. Naast alle voordelen, moeten we ook bedacht zijn op negatieve gevolgen van het gebruik ervan. Voor jou als persoon, maar ook als bedrijf. De overheid tracht samen met het bedrijfsleven de veiligheid op internet te vergroten. Hiervoor zijn diverse initiatieven ontwikkeld. De consument kan door zich aan bepaalde regels te houden zijn of haar veiligheid verbeteren. Hoe dat lees je in dit dossier.

 • Starterspakket zzp

  Ondanks de crisis starten er toch nog veel mensen als zzp’er. Of is het dankzij de crisis? In dit dossier helpen we je op weg om de eerste voetstappen te zetten richting het zelfstandig ondernemerschap. Ten eerste kun je je afvragen of je wel een echte ondernemer bent? Als dat zo is dan is er werk aan de winkel en kun je aan de slag met de opstarttips, maar ook vertellen we meer over slimmer werken & leven. En als laatste een belangrijk onderwerp: personal branding!  

 • Concepting

  'Concepting' is een vorm van marketing waarbij je, heel duidelijk, jouw authentieke boodschap uitdraagt. Vooral grote merken maken er steeds vaker gebruik van. Toch is deze ook inzetbaar voor zzp'ers. In dit dossier gaan we dieper in op het begrip concepting, tonen we voorbeelden en geven we praktische tips voor zzp'ers.

Inspiratie

Interview met social media expert Corinne Keijzer over het zakelijk gebruiken van Instagram. 

Tweets #Management en #Marketing

Tips

WhatsApp: dé manier om in gesprek te gaan met (mogelijke) klanten

In het webinar ‘In beeld met Instagram’ op 10 december leer je in één uur hoe zij dat doen én hoe jij Instagram kunt inzetten voor branding, engagement, traffic en sales. Sterke voorbeelden van populaire mensen en merken geven je inspiratie om zelf aan de slag te gaan met Instagram marketing.
 

Aanwinsten

Powered by

Uitgelicht

Dit boek gaat contentmarketing en de noodzaak om waardevolle informatie te delen. Met oa de volgende onderwerpen: content marketing middelen, organisatie van contentmarketing en de contentmarketingkalender.

Een zeer toegankelijk en leuk boek voor iedere marketeer die meer over content marketing wil weten.

 • Scoren met content marketing

  Edwin Vlems

  Over de ins and outs van content marketing als nieuw marketinginstrument en over de noodzaak om waardevolle informatie te delen

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Scoren met content marketing

Eerder verschenen

dossiers over management en marketing voor zzp'ers