• de Bibliotheek voor Ondernemers

  Wil jij ook graag leren hoe je digitale middelen inzet om te ondernemen? Met de Bibliotheek voor Ondernemers kun je jezelf verbeteren. Bijvoorbeeld hoe je internet en sociale media efficiënt en effectief gebruikt voor je bedrijf. 

 • Social Media

  Google+, LinkedIn, Twitter, Facebook, Whats App welke ondernemer gebruikt ze nou niet? Hoe kun je jezelf als ondernemer profileren? Waar kun je online netwerken? Lees en bekijk hier handige artikelen en filmpjes waarmee je snel aan de slag kunt!

 • Websites en toepassingen

  De meest populaire website aanbieders zijn Joomla, Drupal, Adobe en Wordpress. Welke je gebruikt, hangt van het doel en de situatie af. Wij lichten er hier Wordpress uit. Dat is voor de meeste websites toereikend en heeft een relatief makkelijk te gebruiken interface. Leer hier ook over zoekmachine optimalisatie, Google Analytics,  Prezi en weblogs.

 • Lifehacking

  Ondernemerschap betekent efficiënt met je tijd om gaan. Als lifehackende ondernemer richt je je leven beter in met behulp van je computer, met kennis- en timemanagement en persoonlijke ontwikkeling. Hoeveel e-mails, whats app berichten en telefoongesprekken, heb je op een dag? Hoe bepaal je wat belangrijk is, wat je wel en niet moet doen? Hoe maak je een planning? Hiervoor is een aantal handige tools. 

 • Bedrijfsvoering

  Administratie en facturering vormen vaak een struikelblok is voor ondernemers. Gebruik de juiste programma’s en ken hun mogelijkheden. Bijvoorbeeld Excel. Goede bedrijfsvoering is tijdbesparend. Goed dus om je hier in te verdiepen!

 • Online vindbaarheid

  Zoekmachines zoals Google hebben richtlijnen voor de opbouw van websites. Voldoet je website minder goed aan deze richtlijnen, dan verschijnt je site lager in de zoekresultaten. Oline vindbaarheid van je onderneming is essentieel. Kijk hier voor tips!

 • Digitaal Ondernemen

  Digitaal ondernemen: op elke gewenste locatie werken en tijdstip werken aan je bedrijf. In de bibliotheek, koffiebar om de hoek, op het station of onderweg naar je afspraak. Flexibel werken betekent veel voordelen. Werk digitaal met gezond verstand. Geef privacyschending, veiligheidslekken, virussen en hackers geen kans. Ook zij zijn aanwezig in het digitale landschap. Leer wat jij nog kunt verbeteren aan de digitale veiligheid van je bedrijf!

Wat is jouw droom als ondernemer?

Videotips via LinkedIn. Ook een tip? 
@ondernemersbieb Facebook LinkedIn Mail

Inspiratie door en voor Bibliotheken

Lees hier de inspirerende verhalen over en ervaringen met de bibliotheek voor Ondernemers van 9 Brabantse en Limburgse bibliotheken! 

Ondernemers Digivaardig!

Je onderneming online zichtbaar maken met Facebook, Twitter, Google maps door zoekmachine optimalisatie of met een digitale nieuwsbrief? Dat leer je met deze instructiefilmpjes! 

de Bibliotheek voor Ondernemers ... zit in het hele land!

Is de Bibliotheek voor Ondernemers bij jou in de buurt? Klik op de kaart en zie via een klik de activiteiten van jouw bibliotheek voor Ondernemers.