Nu in de Bibliotheek

Wat is er allemaal te doen in de Bibliotheek? Voor welke onderwerpen kun je bij de Bibliotheek terecht voor hulp? Blijf op de hoogte van de actuele cursussen en activiteiten.


Hulp bij belastingaangifte

Maart en april zijn belastingseizoen. Vind je belastingaangifte doen lastig? De Bibliotheek helpt je, ook als je geen lid bent! Bijvoorbeeld met een belastingspreekuur of een expert die met je meekijkt. Kijk wat de Bibliotheek voor jou kan betekenen.

Ga naar de belastinghulp

Hulp bij digitale overheid

Een rijbewijs verlengen of AOW aanvragen: de overheid werkt steeds meer digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in je lokale bibliotheek kun je terecht met vragen over de digitale overheid.

Lees meer over Informatiepunt Digitale Overheid


Voorlezen is belangrijk!

Voorlezen is belangrijk is, dat weet iedereen. Wie heeft er niet genoten van Rupsje Nooitgenoeg of Jip en Janneke? Maar hoe lees je eigenlijk goed voor? En hoe kies je de juiste boeken?
 

Lees de voorleestips

Hulp aan Oekraïne

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense
vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken.
 

Lees meer over hulp aan Oekraïne


Werken aan taalvaardigheid

Zo'n 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met taal. Gelukkig ben je nooit te oud om er iets aan te doen. Ken je iemand die moeite heeft met lezen of schrijven? Help hem of haar op weg!
 

Kom in actie

Hulp bij internetten

Wil je meer leren doen met de computer? Bijvoorbeeld websites van de overheid leren gebruiken? Kom naar de Bibliotheek voor een cursus.
 

Naar de internethulp


Zoek een Bibliotheek bij jou in de buurt