Leren


Wil je weten wat de Bibliotheek je nog meer te bieden heeft? Wij zijn graag je gids, zodat jij je weg vindt naar betrouwbare informatie. Laat je verrassen en inspireren.

Meer doen met de computer

Meer doen met de computer

Computerhulp

Via internet kun je steeds meer regelen. Handig, maar soms ook lastig. Bijvoorbeeld als je niet zoveel ervaring hebt met internetten. Gelukkig kan de Bibliotheek je helpen. 

Bekijk de computerhulp

Oefenen met lezen via krant op computer

Naar de slimme nieuwslezer

nieuwslezer.bibliotheek.nl

Moeite met lezen en schrijven? De Slimme Nieuwslezer is een sprekende digitale krant. Zo word je snel beter in begrijpend lezen √©n blijf je op de hoogte van het nieuws.  

Naar de Slimme Nieuwslezer

Boeken | Kranten | Tijdschriften

Delpher

delpher.nl

Wil je spitten in oude Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins? Delpher bevat miljoenen gedigitaliseerde teksten. Om woord voor woord te doorzoeken.

Naar Delpher

Online erfgoedcollecties

geheugenvannederland.nl

In de beeldbank Geheugen van Nederland vind je schilderijen, tekeningen, foto's, beeldhouwwerken en affiches uit meer dan honderd Nederlandse musea, archieven en bibliotheken.

Naar Geheugen van Nederland

Leer verder in de Bibliotheek

Online woordenboek gebruiken? Leren voor je CBR theorie-examen? Of oefenen met lezen en schrijven? Op de computers die in de Bibliotheek staan, kan je een groot aantal digitale bronnen raadplegen.

Bekijk de mogelijkheden