Lezen


Wil je weten wat de Bibliotheek je nog meer te bieden heeft? Wij zijn graag je gids, zodat jij je weg vindt naar betrouwbare informatie. Laat je verrassen en inspireren.


Ruim 30.000 e-books

Naar de online Bibliotheek

onlinebibliotheek.nl

Via de Bibliotheek kun je ook e-books lenen. Kies uit duizenden titels. Je leent ze bij de online Bibliotheek. Gewoon met je biebpas.

Naar de online Bibliotheek

E-books lezen op je tablet of telefoon

Naar de e-booksapp

E-books op je tablet of telefoon

De hele bibliotheek in je tas? Met de online Bibliotheek-app lees je waar en wanneer je maar wilt. E-books en luisterboeken.

Download de app

Eregalerij

Bekijk de eregalerij

Eregalerij op bibliotheek.nl

De eregalerij staat vol iconen uit de Nederlandse literatuur. Van Multatuli tot Vestdijk. Duik in de achtergrondinformatie, biografieën en originele teksten.  

Bekijk de eregalerij

Letterkunde & taalkunde

Naar DBNL

dbnl.org

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? DBNL herbergt een schat aan informatie. Van literaire teksten tot primaire bronnen.

Naar DBNL

Moeite met lezen?

Naar Passend Lezen

Passend Lezen

Ben je blind, slechtziend of dyslectisch? Of heb je een andere leesbeperking? Met Passend Lezen via de Bibliotheek heb je toegang tot meer dan 45.000 gesproken boeken via streaming.

Naar Passend Lezen

Op zoek naar boeken voor jeugd en jongeren?

Over de Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

In de Jeugdbibliotheek vind je alles wat de Bibliotheek voor je heeft als je tussen de 0 en 18 jaar bent. Wil je lekker wegdromen in een boek? Of zoek je naar informatie over een onderwerp? In de Jeugdbibliotheek zoek je in alles wat we voor je hebben.

Naar de Jeugdbibliotheek

Lezen met baby's en peuters

Naar BoekStart

boekstart.nl

Voorlezen is leuk! Samen genieten van boeken is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Daarnaast verstevigt het jullie band. BoekStart stimuleert lezen met baby’s, dreumesen en peuters.

Naar BoekStart

Lees verder in de Bibliotheek

Zin om een recensie te bekijken? Of wil je een digitale krant lezen? Op de computers die in de Bibliotheek staan, kun je een groot aantal digitale bronnen raadplegen.

Bekijk de mogelijkheden