Natuur & Dieren

Terug naar alle genres

Boekentips van onze redactie

 • Amy Liptrot Stadsnomade

  Persoonlijke ervaringen van de auteur tijdens een verblijf in Berlijn, met overpeinzingen over de hedendaagse tijd, vastigheid versus vluchtigheid en de rustgevende werking van de natuur.

  Gedrukt boek

 • Edwin Giesbers Macrofotografie

  Handboek van een specialist in natuurfotografie over alles wat er komt kijken bij het maken van macrofoto's en close-ups in de natuur.

  Gedrukt boek

 • Elif Shafak Het eiland van de verdwenen bomen

  Confrontaties tussen de Griekse en Turkse bevolking van Cyprus drijven in de jaren ’70 een jong liefdespaar uiteen en blijven een rol spelen in hun leven.

  Gedrukt boek

 • Marente de Moor Foon

  Wanneer een Russisch zoölogenechtpaar zijn toevlucht zoekt in de bossen om er een asiel voor verweesde berenwelpen te beheren, verliezen beiden langzaam hun grip op het leven en de realiteit.

  Gedrukt boek

 • Jac. P. Thijsse Nu ga ik er eens op uit

  De natuurdagboeken van Jac P. Thijsse (1865 – 1945), onderwijzer, natuureducator en nog steeds bekend van de Verkade-albums, ‘De geïllustreerde flora’ en als grondlegger van Natuurmonumenten.

  Gedrukt boek

 • Remco Daalder De soortenjager

  Persoonlijke ervaringen van een beginnend vogelaar.

  Gedrukt boek

 • Irene Solà Ik zing en de berg danst

  Een noodlottig ongeluk maakt een einde aan de hechte verbondenheid van drie jongeren die verknocht zijn aan hun leven in de Pyreneeën.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Merlin Sheldrake Verweven leven

In dit prachtige boek leer je alles over paddenstoelen en schimmels. Er gaat een enorme en mysterieuze wereld schuil achter deze kleine levensvormen. Van medicijnen tot gist, van afvalverwerkers tot het grootste organisme op de wereld, schimmels waren...

Bekijk dit boek

Films


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books en luisterboeken lenen. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken